Deze 10 BN'ers laten zich afbeulen op Videoland in Special Forces VIPS

1 december 2021 15:22 | amusement | Door Irma Tomas

© Videoland
Je moet er maar zin in hebben: twee weken lang een keiharde training van de Special Forces ondergaan. O.a. Gaby Blaaser en Dave Roelvink proberen het op Videoland.

De andere deelnemers zijn Alkan Cöklü, Hannelore Zwitserlood, Tim Haars, Roy Meyer, Giel Beelen, Jamie Trenité, Nouchka Fontijn en Imanuelle Grives. Zij doen mee aan deze mix tussen reality en een militair-trainingsprogramma waarbij het meer om de hersens dan om spieren gaat. 

Training in Slovenië

Het programma is al een hit in Engeland, Denemarken, Frankrijk, Amerika en Australië en nu moet Nederland plat gaan. De BN'ers worden gedropt in Slovenië waar de training plaatsvindt. 

Constante druk

Erik Wegewijs, voormalig officier bij de Special Forces, legt uit wat het programma inhoudt:
"In Special Forces VIPS zoomen we met name in op het gedrag dat de deelnemers vertonen als ze onder constante druk staan, geen status, geen zekerheid en geen houvast hebben.

Wij bepalen voor hen wanneer, hoe en waarom zij uit hun comfortzone gaan. De vraag is of ze in staat zijn om zichzelf hier uit te denken, of dat ze zich laten leiden door emotie. Beschikken zij over mentale eigenschappen die Special Forces Operators ook bezitten?”  

Special Forces VIPS is vanaf 19 december te zien bij Videoland. Vanaf 27 december staat wekelijks een nieuwe aflevering online.

De eerste aflevering wordt op zondag 19 december om 21.30 uur ook uitgezonden op RTL 4.

Meer over