Thank you for the music

3 vragen aan Sanne Hans

6 maart 2019 14:00 | amusement | Door Televizier

© Veenings music promotion

Sanne Hans is teamcaptain in Thank you for the music, een nieuwe spelshow over muziek. Ze is naar eigen zeggen het fanatiekst, maar ze heeft niet per se een voorsprong omdat ze muzikant is.

Tekst: Carlijn Schepers

Een spelshow over muziek met als tegenstanders een cabaretier, Soundos el Ahmadi, en een presentator, Johnny de Mol. Dat moet appeltje-eitje zijn?

"Ik dacht ook dat ik als enige muzikant een voorsprong zou hebben. Maar dat viel vies tegen. Zo weet ik niets van funk, r&b en Michael Jackson, want ik hou er niet van. Wel ben ik de fanatiekste teamcaptain. Ik ben zeker twee keer uit schaamte de studio uitgebeend omdat ik het antwoord niet wist. Want het cliché is waar: thuis op de bank weet je alles, maar daar opeens niet meer."

Wat kan de kijker verwachten?

"Soundos, Johnny en ik spelen alle drie in een duo met een andere BN’er tegen elkaar. In zeven spelrondes moeten we bewijzen wie het meest van muziek weet. Zo is er een ronde waarin we geluidsfragmenten moeten raden en mijn favoriete onderdeel is het meersporenspel. Dan hoor je bijvoorbeeld eerst alleen de drum van een nummer en komt er telkens een nieuw instrument bij."

"Daarnaast is er een zangelement. Per aflevering zijn er zeven mensen die zich hebben opgegeven om te zingen. Als je een ronde hebt gewonnen, mag je diegene uitkiezen waarvan jij denkt dat hij of zij het beste kan zingen. Vervolgens berekent een computer voor hoeveel procent het exact klinkt als het origineel."

Hoe vond je het om captain te zijn in een spelshow?

"Het is de hoofdreden dat ik meedoe: ik ben dol op spelletjes. En ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik had continu de slappe lach. Vooral om presentator Kim-Lian van der Meij. Zij is echt de meest hilarische van het programma. Haar humor is onbetaalbaar. Als er een tweede seizoen komt, dan doe ik zeker weer mee."

Thank you for the music | SBS 6 | 20.30

Meer over