The Voice Kids

3 vragen aan Voice-coach Babette Labeij

The voice kids heeft vier coaches in draaiende stoelen én een belangrijke coach achter de schermen. Babette Labeij begeleidt al zeventien jaar kandidaten van talentenshows. Kinderen zijn haar favoriet.

Tekst: Carlijn Schepers

Wat is jouw rol bij The voice kids?

"Het is alweer zeventien jaar geleden dat ik begon als coach bij de eerste Idols. Toen was mijn rol vooral het begeleiden van de kandidaten met zangles. Naarmate ik meer ervaring kreeg werd mijn rol achter de schermen bij talentenshows steeds groter. Ik ging me ook bemoeien met de liedjeskeuze. Ik heb een grote mond, dus dan kon ik het bijvoorbeeld niet voor me houden als de toonsoort verkeerd was. Bij The voice kids werk ik goed samen met de coaches, ik ben een schakel tussen hen en de kinderen. Ik probeer een veilig punt te zijn, omdat er veel op de kinderen afkomt. Ik voel me een soort moeder die over ze waakt."

Wat is belangrijk bij het coachen van kinderen?

"Het vergt een andere aanpak dan het coachen van volwassenen. Kinderen zijn extra kwetsbaar. Het is nog belangrijker om rust en duidelijkheid te creëren. Dat niet honderd poppetjes zich met ze bemoeien. Bij The voice kids is er een speciaal team van psychologen om de kinderen te begeleiden. En in de voorselectieronde wordt goed gekeken of een kind het niet te spannend vindt en het grote podium wel aankan. Anders kan het beter niet meedoen."

Als je moet kiezen, wordt het dan The voice of The voice kids?

"The voice kids. Niet voor niets laat ik The voice de laatste jaren over aan mijn team. Vooral de eerlijkheid van kinderen waardeer ik zo. Ze zeggen gewoon: 'Dat vind ik stom.' En ze staan open om te leren, dus ik kan muzikaal veel met ze uitproberen. Met kinderen werken geeft mij enorm veel energie."

The voice kids | RTL 4 | 20.30

Meer over: