BN'ers op schaatsen

Absurd: Waarschijnlijk nieuwe ijsdansoorlog op komst tussen RTL en SBS

29 maart 2019 09:39 | amusement | Door Irma Tomas

© Nick van Ormondt
We krijgen waarschijnlijk een herhaling van de ijsdansoorlog die de Nederlandse televisie in 2007 in haar greep hield. SBS en RTL werken beiden aan een comeback van hun ijsdansprogramma.

Woensdag werd bekend dat SBS 6 Sterren dansen op het ijs terug gaat brengen. Donderdag meldde Story-baas Guido den Aantrekker dat RTL denkt aan een revival van Dancing on ice met Gerard Joling als presentator. Joling presenteerde destijds Sterren dansen op het ijs, maar de presentator tekende onlangs voor twee jaar bij RTL.

Monique Westenberg

Den Aantrekker belde Joling met het nieuws en die bevestigde dat er inderdaad wordt gepraat over een nieuwe Dancing on ice. Volgens de baas van Story zou RTL Monique Westenberg, de vriendin van André Hazes jr. al hebben benaderd als eerste deelnemer.

RTL verloor

De oude ijsdansoorlog liep destijds niet zo goed af voor RTL. Dancing on ice trok minder kijkers dan Sterren dansen op het ijs en RTL moest capituleren. SBS ging nog wel seizoenen lang door met Dancing on ice. Als SBS Gordon vraagt voor Dansen op het ijs, hebben we ook nog een presentatie-oorlog tussen Geer & Goor te pakken.

Meer over