Hoe hangt de vlag erbij?

Airen Mylene: Hotel rules leert mij improviseren

26 juni 2019 08:30 | amusement | Door Jef Willemsen

© Reinier Bergsma
Nu de ontknoping van Hotel rules nadert, bereikt de spanning tussen de klussende B&B-eigenaren ook een hoogtepunt. Aan Televizier.nl vertelt presentatrice Airen Mylene wat zij zelf van het Net 5-programma opsteekt.
Wat veroorzaakt de spanningen tussen de klussende B&B-eigenaren?

“Het groeiende besef wat er allemaal op het spel staat. Dat is veel meer dan alleen de 25.000 euro aan prijzengeld die de kandidaten kunnen winnen, het gaat om hun bedrijf dat ze uit handen hebben gegeven en waar ze straks weer hun brood mee moeten verdienen. Sommige koppels besloten mee te doen omdat ze het wel een leuke uitdaging vonden, anderen omdat ze weinig andere keus hadden. Daardoor staat er veel druk op iedereen en dat komt de komende afleveringen tot uiting.”

Maar de stellen leken zo professioneel!

“Dat bewijst maar weer dat schijn kan bedriegen! Op het eerste oog leek iedereen inderdaad precies te weten wat ze deden. Maar na een tijdje blijkt dat stellen die eerst perfect samenwerken toch gigantisch kunnen botsen en zelfs opgeven en dat kandidaten die voor een onmogelijke opdracht lijken te staan iedereen weten te verrassen. Dat maakt Hotel rules voor mij ook zo interessant: niet één draaidag is hetzelfde. Door dit programma heb ik geleerd hoe je snel moet improviseren als presentator.”

Op welk gebied dan?

“Je weet nooit precies wat er gaande is als je de bed and breakfasts bezoekt, dus moet je al bij binnenkomst aanvoelen hoe de vlag hangt. Soms waren de kandidaten blij me te zien en hadden ze alle tijd voor een praatje. Op andere momenten kwamen we duidelijk ongelegen en zagen ze ons liever gaan dan komen. Dan is het de kunst om te anticiperen zodat de opnames toch soepel verlopen.”

Wat maakt Hotel rules zo interessant?

“Omdat het over mensen gaat die hun passie volgen. Los daarvan kun je mij niet blijer maken dan met een klusprogramma, ik vind het geweldig om te zien hoe mensen alles geven om iets heel moois neer te zetten. Ik krijg er zelf ook inspiratie van om te gaan klussen. Ja, zelfs als je weet wat er allemaal mis kan gaan, haha.”

Komt er een nieuw seizoen?

“Dat is geheel aan het zendermanagement van Net 5, waar creatief directeur Linda de Mol en zendermanager Annelies de koers bepalen. Ik zou het heel leuk vinden en heb ook begrepen dat Linda fan is van woon- en klusprogramma’s, maar het is nog even afwachten.”

Je bent ook het gezicht van Lachen om home video’s. Wat maakt dat zo leuk om te presenteren?

“De universele humor is de kracht van het programma. Er is nog maar weinig op televisie waar je met het hele gezin naar kunt kijken en dat leuk is voor ouders als jonge kinderen. Lachen om home video’s heeft daardoor ook wat nostalgisch en zorgt voor dat ouderwetse familiegevoel op zaterdagavond, dat maakt het voor mij zo leuk om te doen.”

Hotel rules zie je op woensdag om 20.30 uur op Net 5 

Meer over