Dominant

Albert Verlinde ziet 6 Inside door 'dominantie' als een vergissing

16 september 2020 15:38 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Albert Verlinde werd samen met Jan Versteegh met veel bombarie aangekondigd als een gevreesd koppel voor de showbizz. Een paar maanden later was het duidelijk dat ‘hun’ 6 Inside een flop was en het programma werd van de buis gehaald.

Albert beseft zich achteraf dat hij te dominant was over presentator Jan Versteegh. “Of ik te dominant was? Ja, absoluut. Ik deed op tv alsof ik in een vergadering zat of met personeel praatte. Dit was een totaal andere situatie en dat heb ik nu geleerd”, zegt Verlinde op NPO Radio 1.

Pionier

Dat hij na RTL Boulevard opnieuw zijn mening ging verkondigen in een entertainmentprogramma, vindt Albert nu een vergissing. “Eigenlijk ging je dat waar je altijd in gepionierd hebt weer doen. Ik had na een paar weken al wel in de gaten van: dit gaat hem niet worden.”

Vergadering

Albert maakte nadat hij de grote baas werd bij Stage Entertainment, na een aantal jaar zijn rentree op televisie. Dat heeft hij onderschat. “Ik deed geen tv meer en in het begin zeiden mensen tegen me: ‘Albert, je zit aan die tafel alsof je een vergadering voorzit’.”

Shownieuws

Inmiddels is hij zoals hij zelf van mening dat hij bij Shownieuws, waar hij hetzelfde werk doet als voorheen, rustiger is. “Nu doe ik Shownieuws af en toe, maar dat ben ik zelf ooit begonnen, dus dat vind ik leuk en prima. Maar een nieuw programma opstarten dat eigenlijk is wat je al deed, moet ik eigenlijk niet doen.”

Meer over