BI-ZAR

John de Mol bood Angela de Jong astronomisch bedrag voor 6 Inside

3 juni 2020 16:27 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© KRO-NCRV
Het is geen geheim dat John de Mol een aanbod heeft gedaan aan Angela de Jong voor het alweer ter ziele gegane 6 Inside. Nu blijkt dat de tv-criticus bij SBS6 in drie jaar tijd een behoorlijk vorstelijk salaris kon verdienen.

In haar column in het AD noemt Angela man en paard. “Toen John mij wilde inlijven voor onder meer 6 Inside kon ik een contract krijgen van in totaal 8 ton voor drie jaar. Reken maar uit wat de echte sterren als Erland Galjaard en Albert Verlinde dan vangen”, geeft ze een inkijkje in het aanbod en het huishoudboekje van De Mol.

Onafhankelijkheid

Destijds koos ze er echter voor om te bedanken voor de eer, hetgeen ze toelichtte bij Jinek. "Ik vond het ontzettend eervol en ik heb er goed over nagedacht, omdat ik geloof in het programma en het zomaar een enorme hit kan worden, maar ik lever dan wel mijn onafhankelijkheid in.”

Stekker eruit

Een groot succes werd 6 Inside niet, want na een half jaar trok SBS6 de stekker er al uit. Waarschijnlijk betaalt De Mol nog steeds aan Jan Versteegh en Albert Verlinde, maar Angela schrijft gewoon nog dagelijks haar brood bij elkaar voor het AD. En af en toe schuift ze nog aan bij een talkshow. Iets wat ze anders ook niet meer had gemogen...

Meer over