Guess who's back

Albert Verlinde bevestigt terugkeer op televisie

17 september 2018 09:25 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Albert Verlinde keert als deskundige terug op televisie. In gesprek met het AD bevestigt de entertainmentdeskundige dat hij een contract voor twee jaar heeft getekend bij John de Mol.

De geruchten over een terugkeer van Albert Verlinde (57) gingen al langer de ronde. Ook werd hij in verband gebracht met een samenwerking met Jan Versteegh, die vorige week aangaf de overstap te maken van BNNVARA naar Talpa. Het duo gaat een programma in de vroege avond maken voor SBS6.

Directeur

In 2016 nam Verlinde na vijftien jaar afscheid van televisie. Met een 'vrienden van de show'-uitzending werd de theatermaker bedankt voor zijn inzet voor RTL en Boulevard. Hij vond het toen naar eigen zeggen "mooi om te stoppen en de volgende stap te maken". Verlinde werd in maart 2015 directeur van de Nederlandse tak van het door Joop van den Ende opgerichte bedrijf Stage Entertainment.

Kriebelen

Uiteindelijk begon het weer te kriebelen bij Verlinde nadat De Mol hem vroeg voor het nieuwe programma. "Ik ga het drukker krijgen, maar ik weet al hoe het voelt om die twee bezigheden te combineren. Bovendien, ik heb alle detectives op tv nu wel zo'n beetje gezien hoor."

 

Meer over