Kwetsbaar

Albert Verlinde zag op laatste moment af van rol in The Passion

3 mei 2021 10:30 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

Het had weinig gescheeld of Albert Verlinde had in het verleden de rol van Petrus gespeeld in The Passion. De showbizzkenner durfde uiteindelijk niet door te drukken en zag ervan af.

“Ik heb toen echt in de studio van Eric van Tijn ook gezongen. Ze waren heel enthousiast, maar er zit bij mij toch een soort faalangst in”, vertelt de Brabander in De 10 van Lex Gaarthuis op Radio 10.

Kwetsbaar

Vooral de publieke opinie hield de voormalig theaterproducent en huidig politicus tegen. “Dan denk ik dat mensen dan gaan denken van: oh, hij gaat nu ook zingen, de theaterproducentman die bij Boulevard allemaal zo goed weet hoe het moet. Ik vind het ook een beetje eng om me daar kwetsbaar in op te stellen.”

Doorbraak 

Na zijn terugtreden is Albert (60) niet meer voor een grote rol bij The Passion gevraagd. Wel voor figurantenrollen zoals de bakker, maar daar leent hij zich niet voor. Wel heeft hij nog een soort van ideaalbeeld. “Het is of voor Maria zelf en anders niet. Dat zou wel een doorbraak zijn! Een genderneutrale Maria! Het is toch een onbevlekte ontvanging.”

Meer over