Albert Verlinde vertrekt na vijftien jaar bij RTL Boulevard

15 augustus 2016 10:12 | amusement | Door Televizier

© Roland J. Reinders

Na vijftien jaar is het tijdperk van Albert Verlinde bij RTL Boulevard voorbij. 's Lands bekendse entertainmentdeskundige neemt 26 augustus voor het laatst plaats aan de desk in de Hilversumse studio. 

Het vertrek van Albert wordt uitbundig gevierd. In een uitgebreide terugblik wordt samen met (oud)collega's gekeken naar alle mooie, droevige en fantastische momenten uit Verlinde's tijd bij RTL Boulevard.  

Volgende stap

“Om de zoveel jaar is het goed om eens terug te kijken, maar vooral vooruit te kijken", meldt Albert in een persbericht. "Na precies 15 jaar en de verhuizing van RTL Boulevard naar het Leidseplein vond ik het een mooi en natuurlijk moment om te stoppen en een volgende stap te gaan maken."

Plezier

Albert Verlinde was vanaf de start in 2001 het boegbeeld van RTL Boulevard. 2.600 afleveringen verder valt het doek voor de charismatische deskundige. "Ik heb er vreselijk van genoten en met veel plezier met iedereen voor en achter de schermen gewerkt. We gaan er nog tien mooie afleveringen van maken voordat het team van BLVD verhuist naar de geheel nieuwe studio aan het Leidseplein in Amsterdam!”

Onmisbare schakel

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL, bedankt Albert voor zijn betrokkenheid bij het programma. Volgens de programmadirecteur was Verlinde maar liefst vijftien jaar 'een bepalende en onmisbare schakel binnen het programma'.

Mister Entertainment

Verlinde heeft in zijn tijd bij RTL Boulevard een status ontwikkeld op het gebied van celebrities en entertainment. Galjaard respecteert het vertrek van 'Minster Entertainment'. "Wij bedanken Albert voor al zijn input, creativiteit en betrokkenheid voor én achter de schermen bij RTL Boulevard. Voor ons is en blijft hij ‘Mister Entertainment’," aldus de programmadirecteur.

Nieuwe samenwerking

Albert's vertrek bij RTL Boulevard betekent niet het einde van zijn tijd bij RTL. Verlinde is momenteel in gesprek met RTL over een nieuwe samenwerking. Deze besprekingen zijn in een vergevorderd stadium. 

De laatste aflevering van Albert Verlinde bij RTL Boulevard is op 26 augustus. 

Meer over