Lage kijkcijfers

Albert Verlinde wil meer tegengas van 6 Inside-collega's

31 maart 2019 10:58 | amusement | Door Faye Heijnis

© ANP
Albert Verlinde presenteert nu sinds elf weken 6 Inside, met tegenvallende kijkcijfers. De voormalige RTL Boulevard-coryfee hoopt dat zijn collega's hem wat meer tegengas gaan geven.

"Dat zou het spannender maken", zegt hij in de NU.nl-rubriek In de auto met over zijn medewerkers - waaronder sidekick Jan Versteegh - die hem 'wat meer uit zijn comfortzone mogen halen'. 

Geen heilige Jozef

"Als het op een gegeven moment te aardig wordt, denk ik: kom op, effe een prikkel, het moet wel leuk blijven. Het is niet conflict zoeken, maar wakker blijven", legt Albert uit. "Ik vind het zelf ook leuk, als ik verrast word. Ze laten me ook allemaal uitpraten. Ik hoop dat dat snel verandert. Ze moeten niet denken dat de heilige Jozef aan tafel zit, maar uitspreken als ze het ergens niet mee eens zijn."

Boulevard-Albert is niet meer 

Of toch maar weer in de rol kruipen van die echt valse Albert de 6 Inside-kijkcijfers een boost gaan geven? "Ik heb aan het begin tegen John (de Mol, red.) gezegd: 'Als jij iedere avond een valse, dwarse Albert wilt hebben: dat gaat niet gebeuren. Ik doe het niet op bestelling. Je krijg de Albert die 57 is, die er nu is. Niet de Albert die twintig jaar geleden bij Boulevard begon. Die is er niet meer'." 

Meer over