"De sfeer is goed"

Lage kijkcijfers 6 Inside deren Jan Versteegh niet

15 Maart 2019 10:31 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS6
Zijn overstap naar Talpa heeft Jan Versteegh tot nu toe geen kijkcijferhits opgeleverd. Dat maakt de presentator echter niets uit: zijn geluksgevoel wordt er niet door aangetast.

Jan doet deze opmerkelijke uitspraak in een interview met het Parool naar aanleiding van zijn nieuwe, eerste boek Gelukkig worden doe je zo.

6 inside dip

Begin januari ging Jan van start met 6 inside, het dagelijkse showbizzprogramma dat het RTL-concurrent RTL Boulevard lastig zou moeten maken. Na drie maanden kijken er echter gemiddeld niet meer dan 150.000. Vrij weinig, toch zit Jan er niet door in een dip: "Hoe anderen mijn werk ontvangen, blijkt mijn geluk gelukkig niet te beïnvloeden. De sfeer op de redactie is goed. Waarom zou ik medelijden nodig hebben?"

Veel plezier

Versteegh geeft toe dat deze houding hem heeft verbaasd: "Ik had eerlijk gezegd het tegengestelde verwacht. Dat tegenvallende kijkcijfers bij een nieuwe job me wel uit mijn evenwicht zouden brengen. Maar ik heb juist ontzettend veel plezier in het maken, ik kan het goed vinden met Albert  en zie onze show elke week beter worden. Van SBS en John de Mol krijgen we de tijd om nog lekker door te bouwen. En mochten we op enig moment alsnog van de buis worden gehaald, dan proberen we toch gewoon weer iets anders? En stel dat morgen mijn televisiewerk ineens helemaal zou ophouden, dan nog kijk ik met een goed gevoel terug."

Lees ook: Jan is ook te zien in Mars tegen Venus

Meer over