RTL Late Night

Angela de Jong: "Neem de kijker serieus"

4 maart 2019 15:28 | amusement | Door Televizier

© RTL
RTL Late Night stopt en Nederland staat op z'n kop. Angela de Jong schreef ter plekke een column: "Het is een wijs besluit dat al eerder genomen had moeten worden."

Angela de Jong heeft er de afgelopen maanden geen geheim van gemaakt dat ze geen fan was van RTL Late Night met Twan Huys. Nu het hoge woord eruit is, geeft ze RTL nog een paar wijze lessen mee voor de toekomst.

Column

Volgens de televisierecensent heeft Peter van der Vorst een gedenkwaardige eerste week beleefd als nieuwe RTL-baas. 'Niks nog een paar weken of maanden doormodderen, niks megalomane afscheidsweek, na vanavond is het - boem - klaar', schrijft ze in het AD. Dat noemt ze een wijs besloot. 'Er is te lang doorgesukkeld op een heilloze weg die het merk Late Night en Twan Huys meer kwaad dan goed hebben gedaan.'

Neem de kijker serieus

Vervolgens geeft ze in haar betoog een paar wijze televisielessen. Een overstap naar een commerciële zender is een risico dat het extra salaris niet altijd waard is, afspraken met gasten moeten altijd worden nagekomen en het belangrijkste: neem de kijker serieus. 'Die had in de nadagen van Humberto Tan al duidelijk aangegeven echt niet wakker te blijven voor het zoveelste kulonderwerp waar 6 Inside zijn neus nog voor ophaalt.'

Twan heeft zich laten ringeloren door zijn bazen, besluit De Jong. Vanavond is de laatste uitzending van RTL Late Night te zien op RTL 4.

Meer over