Uitzondering

Angela de Jong recenseert Jinek

Tv-columnist Angela de Jong was vrijdag tafelgast in de allereerste Jinek op RTL 4. Nu is de lang verwachte, of eigenlijk níet verwachte, recensie daar. "Durf ik het aan om over Jinek te beginnen?", kopt ze.

Met deze column, gooit ze een belangrijk principe van zichzelf overboord: "Het botst wel met mijn stelregel dat ik liever niet over uitzendingen schrijf waarin ik zelf aanwezig ben." Maar ze wil fair blijven: "Omdat ik het niet meer dan eerlijk vind naar de duo's van Op1 toe, die ik deze week (natúúrlijk) ook langs de meetlat leg."

Energieke Eva 

Enfin, wat vindt Angela van Eva bij de commerciële? Ze kan niet anders dan positief zijn: "Blijkbaar kan het gewoon, naar een commerciële zender verhuizen zonder direct al je journalistieke principes overboord te kieperen." Ook spreekt Angela vol lof als Eva als gastvrouw. "Zoals het publiek haar al jaren kent: energiek en ad rem. (...) Die energie miste Beau bijvoorbeeld, zeker de laatste maanden toen hij op zijn tandvlees liep." 

Dikke reet 

Toch twee kritiekpuntjes over de talkshow. "Haar nieuwe boudoirroze decor is niet direct mijn smaak, maar het is een hele verbetering ten opzichte van de kamerschermen van de Hilversumse afhaalchinees die ze afgelopen jaren bij KRO-NCRV achter zich had staan." En: "Enige verbeterpunt dat ik op korte termijn zie is haar te kleine tafel. Bij meer dan vier gasten, zitten die noodgedwongen bijna bij elkaar op schoot. Zoals ik met mijn te dikke reet bij Martijn Koning. En laten we eerlijk zijn, dat gun je niemand." 

Vanavond presenteert Eva voor de tweede keer Jinek op tv, om 22.16 uur op RTL 4.

Meer over:

Reageren