Kijkcijfers dinsdag 31 december 2019

De TV van gisteren: Claudia de Breij verpulvert Martijn Koning op oudejaarsavond

1 januari 2020 13:34 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
NPO 1 bleek ook op de laatste avond van het jaar veruit het populairst, mede dankzij de oudejaarsconference van Claudia de Breij die 1,78 miljoen kijkers trok.

De Breij sloot het jaar live af vanuit Den Haag waar ze opkwam als de universeel geliefde pandabeer. Gaandeweg de avond wisselde ze nog enkele malen van kostuum. Naar haar eerste conference in 2016 keken nog 2,1 miljoen mensen, toch smulde het gros van de kijkers can Claudia's conference die de afsluiter was van een puike NPO 1 avond. De oudejaarsspecial van Mindf*ck was goed voor 1 miljoen kijkers en DWDD oud en nieuw wist 1,4 miljoen kijkers te boeien met hoogtepunten van het afgelopen jaar.

De Leeuw en Koning de mist in

Hoe anders was het lot van RTL 4. De zender besloot het oudejaarsgeweld voor te zijn door al op primetime de conference van Martijn Koning uit te zenden. GTST wist 514.000 kijkers te boeien, daarna kwam Koning niet verder dan een meer dan magere 542.000 kijkers. De cabaretier was grieperig tijdens de opnames en dat had invloed op zijn performance, viel ook heel wat twitterende kijkers op. Door de matige lead in scoorde de groots opgezette Paul pakt uit ook niet meer dan 575.000 kijkers. Al met al een pijnlijke sof.

En zelfs RTL-veteraan Jan de Hoop hield het halverwege voor gezien.

Ik Hou Van Holland scoort

SBS sloot het jaar juist af met een knal. Oudejaarsavond begon bescheiden met 542.000 kijkers voor de concertregistratie van Marco Borsato in de Kuip, maar daarna zapte Nederland massaal naar de zender om te smullen van de oudejaarseditie van Ik hou van Holland1,3  miljoen mensen zagen hoe Jeroen van Koningsbrugge tijdens het finalespel met twee keer aan het rad draaien maar liefst 100 punten scoorde en zo voor zijn publieksvak een hometrainer won. Toch waren Martien en Maxime Meiland de smaakmakers van de special.

Meer over