Hypocrisie en heuptasjes

Angela de Jong sloopt smalend Shownieuws

25 Augustus 2020 09:55 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Angela de Jong heeft geen goed woord over voor de makers van Shownieuws. Volgens de columniste zou het programma de gemiddelde SBS-kijker actief minachten.

Angela ventileerde haar frustraties in haar AD column.

Meilandjes

De zaterdageditie van Shownieuws was De Jong in het verkeerde keelgat geschoten. Daarin zaten beelden van een reportage die een verslaggever van De Stentor had gemaakt over het nieuwe leven van de familie Meiland in Hengelo. Na het fragment moesten deskundigen Albert Verlinde en Bart Ettekoven smakelijk lachen om de doorsnee kleding en het heuptasje van de journalist. 

Hypocriet

Angela vond dit beneden alle peil van de showrubriek. De man heeft in de ogen van Angela het typische uiterlijk van een SBS-kijker: "Maar dat realiseren die hypocrieten zich daar niet. Welnee, die slijmen lekker door met de C-sterren en trappen neerbuigend naar het volk van wie ze het moeten hebben. En dat is redelijk exemplarisch voor SBS 6 anno 2020."

John de Mol

Angela was nog niet klaar: "De rubriek is een theekransje van zogenaamde deskundigen die zichzelf om onduidelijke redenen he-le-maal geweldig vinden. Niet iets wat je als kijker voor de lol aanzet, zeg maar." Volgens Angela kijkt alleen John de Mol graag naar Shownieuws, mede omdat hij 'de hoofdredacteuren van de vaderlandse roddelpers met een smak geld volkomen in zijn zak heeft'. Daarmee doelt ze op het feit dat de hoofdredacteuren van WeekendPrivé en Story als deskundigen bij het programma betrokken zijn.

Meer over