En Linda de Mol moet ook oppassen

Angela de Jong vernietigend over 'wegwerpcultuur' Talpa

29 september 2020 17:17 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot AD
Angela de Jong heeft geen goed woord over voor het huidige beleid van Talpa. Volgens de tv-recensent behandelt het productiebedrijf van John de Mol vooral vrouwelijke presentoren als wegwerpartikelen.

In haar column in het AD geeft Angela legio voorbeelden van recente Talpa-aankopen die inmiddels moedeloos en werkeloos op de reservebank zijn beland.

Flop

De Jong meent dat Talpa niet zorgvuldig met haar presentatoren omspringt zodra het even wat minder gaat: "Eerst worden tv-presentatoren met grote zakken geld en torenhoge beloften gelokt. Ze krijgen grote projecten, maar zodra het flopt, hoor je weinig meer van ze."

Ladies night

Als voorbeeld noemt Angela onder meer Merel Westrik die na het floppen van Ladies night niet meer te zien is. Onlangs presenteerde ze een eenmalige corona thema avond voor de zender. Maar ze is niet alleen: "Neem een Olcay Gulsen en Leonie ter Braak. Stuk voor stuk leuke, talentvolle vrouwen die overlopen van ambitie. Maar waar zijn ze?"

Linda de Mol

Angela vreest zelfs dat Linda de Mol gevaar loopt haar reputatie als tv-legende te verliezen nu ze bij SBS zit: "De kijkcijfers van Miljoenenjacht zijn nog prima en ze leidt het koffertjesspel als vanouds. Maar verder? Het is angstvallig stil rondom Net 5 Powered by LINDA. En Ik hou van Holland kan echt niet meer. Eén seizoen bij SBS 6 was best leuk, uit pure nostalgie. Maar daarmee was het klaar."

Meer over