Ohio

Angela Groothuizen in Ver van Huis met vier gezinnen naar de Amish

16 Augustus 2019 17:25 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Lola Mooij
Angela Groothuizen gaat voor het programma Ver van huis niet alleen een ellendig stuk weg, maar ze gaat ook nog eens ver terug in de tijd. Met vier gezinnen reist de presentatrice af naar Ohio in de Verenigde Staten om zich bij de Amish-gemeenschap te voegen.

De Amish is een religieuze stroming die niet gelooft in moderne technologie en pakweg honderd jaar terug in de tijd leeft. Voor de families Van Hilten, Te Vrede, Van Beek en Voets een ideale manier om gedwongen zonder mobieltjes, internet of televisie nader tot elkaar te komen. Met Angela reist ook coach Kas Stuyf mee naar Amerika.

Gezin

Bij de Amish leren de families om het belang van het gezin te onderkennen. Zo moeten ze als groep opdrachten uitvoeren volgens de leefwijze van de gelovige groepering. De normaal zo gesloten gemeenschap, die ook weleens te zien zijn in The Incredible Dr. Pol, doet voor dit programma eens de deuren wagenwijd open. In zeven afleveringen, inclusief een terugblik-aflevering, ziet de kijker tegen welke problemen de families aanlopen en hoe zij zich als gezin verder ontwikkelen.

Family Island

Het programma lijkt enigszins op het weinig bekeken Family Island van Johnny de Mol en Family Matters van de KRO-NCRV waarin Keith Bakker een rol had. Ver van Huis met Angela Groothuizen is vanaf dinsdag 3 september wekelijks te zien om 20.30 uur bij RTL 4.

Meer over