Tweede Hans

Angela Groothuizen pakt rol in nieuwe dramaserie Omroep MAX

11 april 2022 20:37 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Angela Groothuizen blijft verrassen: binnenkort maakt het 62-jarige multitalent haar opwachting in Tweede Hans, de nieuwe dramaserie van Omroep MAX.

MAX onthulde de eerste beelden van Tweede Hansmet een prominente rol voor Angela, in een teaser op Instagram.

Shantykoor

In Tweede Hans draait alles om Hans (Stefan de Walle). Als hij op z'n 64e onvrijwillig met pensioen moet, zoekt hij naar een nieuwe invulling van zijn leven. Uiteindelijk kan hij zijn ei kwijt bij een shantykoor waar ook het personage van Angela deel van uitmaakt. Op basis van de eerste beelden is te horen dat er voldoende muziek in de serie zit.

Dutch treat

Angela heeft al ruim 35 jaar acteerervaring. Ze maakte in 1987 haar filmdebuut als deel van de Dolly Dots in de grotendeels verguisde film Dutch treat. De afgelopen jaren had ze opvallende (bij)rolletjes in series als Van God los, Het Huis Anubis en 't Schaep met de 5 pooten. 

Omroep MAX

Het is het tweede grote MAX-project waar Angela haar tanden in mag zetten. Vorig jaar trad Groothuizen aan als opvolger van Tineke de Nooij met haar eigen middagshow op NPO Radio 5. Tweede Hans krijgt een prominente plek in de programmering.

De gloednieuwe reeks is te zien vanaf vrijdag 29 april om 20:30 uur op NPO 1. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Omroep MAX (@omroepmax_)

Meer over