The Talent Scouts

Angela Groothuizen verdedigt The Voice 2.0: 'Wat is daar mis mee?'

23 april 2023 09:58 | amusement | Door Faye Heijnis

© William Rutten

John de Mol introduceert binnenkort voor het eerst sinds The Voice of Holland een nieuwe talentenjacht: The Talent Scouts. 'The Voice 2.0', wordt de show nu al genoemd. Angela Groothuizen blikt terug en vooruit.

In gesprek met RTL Boulevard beaamt Angela Groothuizen de gedachte dat het een soort 'The Voice 2.0' wordt. Maar, besluit ze: "Wat is daar mis mee? Waarom zou je niet toch weer een podium geven aan jonge talenten? En ik kan je vertellen, al die mensen zijn góéd." 

Angela Groothuizen over The Voice of Holland en The Talent Scouts

Angela blikt ook terug op de misstanden bij The Voice of Holland. "Het hele gedoe over The Voice doet pijn", zegt ze. "Het heeft wel een sluier over het jaar gegooid. Iets wat zo leuk was, is kapot. Maar ik vind niet dat je elke talenshow dan maar bij voorbaat..." Ze maakt haar zin niet af.

Over The Talent Scouts verzekert Angela: "Het wordt heel zorgvuldig gedaan." Of de talentenjacht goede kijkcijfers gaat scoren na de TVOH-misstanden? "Ik hoop dat mensen het leuk vinden. Wij vonden het hartstikke fijn om te maken. Het blijft een mooi podium voor mensen die zich willen laten zien." 

Over The Talent Scouts 

In The Talent Scouts gaat Angela Groothuizen samen met Tabitha, Nicky Romero, Flemming en Donnie op zoek naar op zoek naar talent. Door geld te bieden, proberen de scouts de beste zangers en zangeressen aan zich te binden. Per aflevering krijgen ze 5000 euro om mee te bieden. Dat bedrag mag het talent gebruiken voor bijvoorbeeld zangles. Na twee halve finales blijven er per scout twee artiesten of bands over. Daarna volgt een live finaleshow. Daarin beslist de kijker wie de winnaar wordt. Diegene wint een optreden op Pinkpop en 25.000 euro om in zijn/haar/hun carrière te investeren.

The Talent Scouts wordt gepresenteerd door Kalvijn en is vanaf zaterdag 8 juli om 20.30 uur te zien op SBS6.

Meer over