Maria's memoires

Angela Schijf blikt terug op 'kwetsbaar' optreden in The Passion

30 maart 2024 17:28 | amusement | Door Faye Heijnis

© ANP
Angela Schijf blikt twee dagen na haar optreden als Maria in The Passion terug op een 'nogal spectaculaire' show. "Onzekere harten gaan daarvan gloeien", pent ze over de lieve berichten en het applaus dat ze ontving.

"Magisch. Bizar. Waanzinnig", schrijft Angela over haar rol in het paasspektakel. "Het was grootser dan ik had kunnen vermoeden. Ik voelde me een soort Alice-in-Wonderland, alles was nieuw, alles was anders dan anders. Ik voelde me kwetsbaar maar gelukkig niet alleen, want er waren al die oude en nieuwe collega's met steun, tips, een knipoog en kopjes thee."

Angela Schijf voelde zich 'krachtig' in The Passion

De actrice voelde zich toch ook 'krachtig' op het podium. "Omdat ik iets deed dat onbereikbaar leek, maar ondertussen was ik het wel aan het meemaken!" Angela heeft 'ontelbare lieve berichtjes' ontvangen na haar optreden. "Ik ben zo blij dat er zo ontzettend veel mensen geraakt zijn door onze versie van dit verhaal van verbinding en vergeving. Het zijn zulke belangrijke waarden voor elke dag. En alle mensen die in Zeist waren, bedankt voor de mooie applausjes tussendoor. Onzekere harten gaan daarvan gloeien."

The Passion Hemelvaart 

Over dik een maand, op vrijdag 10 mei, zal Angela opnieuw acte de présence als Maria geven in The Passion Hemelvaart. Hierin staat de periode tussen de opstanding en Hemelvaart van Jezus (William Spaaij) centraal en is er een grotere rol weggelegd voor Maria Magdalena, dit jaar gespeeld door Gaia Aikma. Anders dan The Passion in Zeist wordt The Passion Hemelvaart niet live uitgezonden. 

The Passion Hemelvaart is op vrijdag 10 mei om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. 

Meer over