Stiekemerd

Anita Witzier had slimme smoes voor Wie is de Mol?

12 januari 2020 18:28 | amusement | Door Faye Heijnis

© ANP
Als je meedoet aan Wie is de Mol?, mag je daar met geen woord over reppen. Anita Witzier dus ook niet. Daarom kwam ze met een slimme smoes op de proppen.

Ze moest namelijk íets bedenken om er zomaar drie weken tussenuit te kunnen piepen. 

Knie-operatie 

Aan haar familie en vrienden, vertelde Anita dat ze op reis moest voor haar werk, voor een reportage voor De reünie. "'Prima mam, succes, veel plezier'. Totáál niet geïnteresseerd", luidde de reactie van haar kinderen, vertelt Anita lachend in de Wie is de Mol?-podcast. Maar ja, welk verhaal moest ze ophangen tegenover haar collega's? "Ik kon het niet maken om te zeggen dat ik drie weken vakantie zou nemen. (...) Dus ik had een knie-operatie bedacht." En de revalidatie, zou dan toevallig zo'n drie weken duren. "Ik deed af en toe een knieband om, om mezelf aan die smoes te herinneren." 

Exit was geen verrassing 

In dezelfde podcast geeft Anita te kennen dat ze haar exit ergens al zag aankomen. "Het kwam niet als een verrassing, op de een of andere manier. Ik had er van tevoren al heel erg rekening mee gehouden dat ik er waarschijnlijk als eerst uit zou gaan. Ik ben niet zo geschikt voor dit soort spellen, waarin ik op honderdduizend dingen moet letten." Maar natuurlijk vond ze het ontzettend jammer. "Als eerst eruit gaan in dit spel, wil niemand. (...) Ik had de anderen graag nog veel beter willen leren kennen. (...) Ik hou heel erg van fysieke opdrachten en die heb ik niet meegemaakt." Toch liever zij dan een van de anderen, stelt Anita: "Voor de rest zou het veel pijnlijker zijn om eruit te gaan dan voor mij." 

Volg jij Televiziers Moltalk al? Entertainmentdeskundige Eric de Munck probeert op Televizier.nl het Mol-mysterie te ontrafelen.

 

Meer over