Wie is de Mol? 2020

Televizier Moltalk #1: Trust Nobuddy.

11 januari 2020 22:00 | amusement | Door Eric De Munck

© AVROTROS
Het twintigste seizoen van Wie is de Mol? is eindelijk begonnen en via Televizier.nl zit je ook dit jaar op de voorste rij. Iedere week duik ik - Eric de Munck, entertainmentdeskundige bij RTL Boulevard en professioneel Molloot - volledig in de materie van Wie is de Mol? en probeer op mijn eigen manier het mysterie te ontrafelen.

De poorten van het twintigste seizoen Wie is de Mol? worden letterlijk geopend in de eerste minuten. Alle kandidaten melden zich stuk voor stuk bij Rik en krijgen de keuze uit twee grote poorten: geluk of wijsheid. Daar kiezen ze vervolgens allemaal een sleutel met een jaartal erop: alle jaartallen van elk seizoen WIDM. En die corresponderen dan weer stuk voor stuk met een kistje waar een briefje met een Chinese code inzit. Bij het kraken van die code mocht er wéér een kistje opengemaakt worden door elke kandidaat, met een duidelijke trend: de kandidaten die voor wijsheid hadden gekozen kregen een zwarte vrijstelling, de keuze voor geluk leverde bij iedereen een groene vrijstelling op.

 

 

Tijdens het eerste avondmaal probeert Johan alvast wat informatie van zijn medekandidaten te ontfutselen, maar daar zit niemand op te wachten. Hoewel, als de kandidaten met elkaar delen voor welke keuze ze gegaan zijn bij de poorten valt Anita meteen iets op: Tina óf Buddy vertellen niet de waarheid. Later op de avond probeert Johan bij zijn kamergenoot Leonie wéér informatie los te peuteren en vertelt haar over zijn gevonden groene vrijstelling. Leonie kiest eieren voor heel geld en liegt dat zij niets van waarde in haar kistje heeft gevonden.

Als het de volgende dag tijd is voor de eerste opdracht staan alle kandidaten op scherp. Dat is ook wel nodig, want de kandidaten moeten in een drukke markt op zoek naar geld. Geen fysiek geld, maar afbeeldingen op allerlei tablets die in de markt hangen. De kandidaten moeten dus foto's maken, maar aangezien ze geen telefoons op zak hebben, houden ze mensen aan om dat te regelen. Met weinig succes, van de 2500 euro die er verdiend kon worden, slepen ze er maar 150 in de wacht. Er zijn teveel foto's gemaakt met dezelfde telefoon, een duidelijke Molactie.

 

 

Nadat we te zien krijgen dat Leonie en Tina elkaar in vertrouwen nemen door met elkaar te overleggen wie welke poort heeft genomen, verdenken ze Buddy van liegen. Tina weet nu dat Leonie -net als zij- een zwarte vrijstelling heeft. Vervolgens is het tijd voor opdracht nummer twee van deze week. In duo's zitten alle kandidaten in een vrachtwagen. Daar moeten ze allemaal een opdracht zien op te lossen. Van spelletjes tot klussen tot een foto-opdracht. Als ze dan uit de vrachtwagen klimmen, moeten ze 'm op de juiste plek parkeren om het geldbedrag van 2100 euro te creëren. Miljuschka en Nathan zijn als eerste, gevolgd door Johan en Jaike en Buddy en Anita. Tina en Claes lukt het niet en zitten vast, evenals Leonie en Rob. Door de geparkeerde vrachtwagens staat er uiteindelijk twintig euro op de parkeerplaats, dus zit er 170 euro in de pot. De Mol zit er dit seizoen goed in lijkt het. Opvallend: er was een kleine storing op de zender tijdens deze opdracht. Zou China daar íets mee te maken hebben?

 

 

Niet alleen Jaike, maar ook Leonie heeft haar zwarte vrijstelling ingezet en dus zijn alle andere ingezette vrijstellingen ongeldig, blijkt aan het begin van de eerste executie van dit seizoen. Nathan kiest er als eerste voor om zijn scherm te zien, gevolgd door Leonie. Na twee groene schermen is Buddy aan de beurt, die óók groen krijgt. Tina ziet daarna ook een groen scherm verschijnen. Anita heeft vervolgens minder geluk, haar scherm is rood en daarmee is ze de allereerste afvaller van Wie is de Mol? 2020...

 

 

Meest verdacht: Buddy Vedder (iets te blij als er weinig geld verdiend werd, Anita moest naar huis en stond bovenop zijn neus te kijken, was onwijs met allerlei nummers bezig)

Runners up: Tina de Bruin, Miljuschka Witzenhausen

Meer over