Het kruis in Roermond

Anita Witzier presenteert vernieuwde The Passion

27 November 2020 14:46 | amusement | Door Daisy Heyer

© MISCHA SCHOEMAKER
KRO-NCRV-presentatrice Anita Witzier gaat de vernieuwde versie van The Passion komend jaar presenteren, heeft KRO-NCRV vrijdag bekendgemaakt.

The Passion staat komend jaar in het teken van #Ikbenervoorjou. Anita Witzier gaat op donderdag 1 april live verslag doen van de processie, die in een nieuw jasje gestoken is. Het iconische lichtgevende kruis is dit jaar namelijk niet alleen maar zichtbaar in Roermond (de gaststad voor deze editie), maar trekt in de veertig dagen voordat The Passion plaatsvindt door heel Nederland.

Protestantse Kerk  

De Protestantse Kerk in Nederland organiseert in samenwerking met lokale kerken in de veertig dagen voor Witte Donderdag in het hele land The Passion-wakes en intieme concerten. Die concerten en wakes gaan coronaproof zijn.

"Op verschillende plekken in ons land stel ik de vraag: Tegen wie wil jij zeggen: ik ben er voor jou?” legt Witzier uit aan De Telegraaf. „Ik doe verslag van mijn bijzondere ontmoetingen en de indrukwekkende persoonlijke verhalen. De paasvertelling is voor mij een verhaal over vriendschap en vertrouwen, maar het is vooral een hoopgevend verhaal voor ons allemaal.” 

#ikbenervoorjou

Het thema van deze editie van The Passion, #ikbenervoorjou, sluit volgens directievoorzitter van de KRO-NCRV Peter Kuipers perfect aan bij de boodschap die de omroep wil uitdragen. "Tweeduizend jaar geleden was het Jezus die deze oproep deed: om er te zijn voor elkaar. Een belofte die nog altijd van grote betekenis is voor ons allemaal.” Kuipers verwijst naar het afgelopen jaar in de coronacrisis, waarin we volgens hem 'echt hebben laten zien wat er we voor elkaar kunnen betekenen'. 

{/ literal}

Meer over

{if $televizier_artikeldetail_bottom} {include file='banner/banner.tpl' banner='artikeldetail_bottom'} {else} {include file='banner/banner.tpl' banner='algemeen_bottom'} {/if}
{literal}