Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Anniko van Santen onderscheiden voor werk bij Opsporing verzocht

26 augustus 2020 09:24 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Elvin Boer
Voor haar werk bij Opsporing verzocht is Anniko van Santen onderscheiden. De presentatrice is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Van Santen kreeg de onderscheiding vlak voor de eerste uitzending van het nieuwe seizoen uit handen van de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes. Van Santen werd geroemd om haar werk en de nazorg die ze levert aan de slachtoffers van incidenten. "Mede onder haar leiding is Opsporing Verzocht uitgegroeid tot een onmisbare schakel in rechercheonderzoeken en levert het een grote bijdrage aan het oplossen van misdrijven. Daarnaast richt Van Santen zich ook op de belangen van slachtoffers en nabestaanden en kan daarmee gesproken worden van persoonlijke bijzondere verdiensten", aldus Broertjes.

Vereerd

"Ik ben ontzettend vereerd. Ik sta hier niet voor mezelf, maar voor alle slachtoffers en nabestaanden die ons hun vertrouwen geven en elke week op ons rekenen”, reageerde de 49-jarige Van Santen, die sinds 2014 ook eindredacteur is van het programma, op de onderscheiding.

Vijftien jaar

Van Santen kent dit seizoen een jubileumjaar bij Opsporing verzocht. De presentatrice maakte exact vijftien jaar geleden voor het eerst een aflevering van het opsporingsprogramma. Op haar initiatief is sinds 2019 ook het onlineplatform van Slachtofferhulp Nederland nauw verbonden aan het programma.

Meer over