'Publiek pas in de finale stemmen'

Anouk pleit voor formatwijziging The Voice of Holland

27 maart 2021 08:59 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Als het aan Anouk ligt gaat het format van The voice of Holland op de schop. Kijkers thuis mogen wat haar betreft pas in de finale hun stem laten horen.

Anouk stelde tijdens de ontknoping van de elfde reeks haar wijzigingen voor. In de versie van Anouk staat de kijker grotendeels buitenspel. 

Jasper

Anouk lanceerde het voorstel tijdens haar commentaar op het optreden van Jasper. Niet geheel toevallig: de kandidaat van coach Jan Smit is niet de sterkste zanger, maar werd door kijkers zo sympathiek gevonden dat ze massaal op hem stemden. Op die manier schopte hij het tot de finale, ten koste van deelnemers die hoorbaar beter zijn. 

Vak- en gastjury

Dit is tegen het zere been van Anouk, daarom pleit ze voor meer controle: "Bij het volgende seizoen zou ik graag dat wij als coaches, dus de experts zeg maar, en misschien nog wel met een soort extra gastjury, gewoon de eerste beoordelingen doen voor de eerste drie liveshows." In het plan van Anouk gaan de lijnen pas open in het laatste deel van de finale, als er nog twee finalisten over zijn.

Salaris

Uiteraard leveren de liveshows waarin publiek mag bellen en SMS'en ook heel veel geld op. Anouk bood daarom direct aan een deel van haar salaris op te offeren om het verlies aan inkomsten te dekken. In 2018 berichtte RTL Boulevard dat de coaches een half miljoen krijgen voor hun deelname.

Meer over