Kijkcijfers vrijdag 26 maart 2021

De TV van gisteren: Ontknoping Voice of Holland goed voor 2,1 miljoen kijkers

27 Maart 2021 08:01 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
The Voice of Holland was toe aan haar finale. De ontknoping van de talentenjacht bezorgde RTL 4 met gemak de overwinning op primetime.

Een slordige 2,1 miljoen kijkers zagen hoe coach Anouk voor de vierde maal het winnende talent in haar team bleek te hebben.

Vrijdagavond Voice-avond

Vergeleken met vorig seizoen trok het slot van de talentenjacht zo'n 300.000 kijkers meer, toch is het de op één na minst bekeken Voice finale in de geschiedenis van het programma. Beau ontving voor het oog van 1,49 miljoen kijkers vervolgens Martijn Krabbé en winnaar Dani in zijn programma. 

Red Light glijdt weg

Door het Voice-geweld had de NPO het lastig op primetime, behalve 2 voor 12 dat een totaal andere doelgroep bediende van zo'n 1,2 miljoen quizfanaten. Op NPO 1 ging een nieuw seizoen Bed & Breakfast van start en 1,5 miljoen kijkers genoten van de pietluttige commentaren van de B&B-eigenaren op elkaars toko's. Daarna had Red light moeite kijkers vast te houden, de dramaserie van Carice van Houten en Halina Reijn noteerde tot nu toe gemiddeld zo'n 900.000 kijkers, ditmaal waren dat er 670.000.

SBS doet niet mee

Dat het best belabberder kan bewees SBS 6. De zender besloot de vrijdagavond te wijden aan spelletjes, maar dat valt slechts mondjesmaat in de smaak. Het groots aangekondigde 5 tegen 5 met Gordon scoort met 396.000 kijkers zelfs voor SBS-begrippen stevig onder de maat. Het enige primetime programma dat de kijkcijfer top 25 haalt is Stilte AUB, maar met 430.000 kijkers was het wel de hekkensluiter. 

Meer over