Na veelbewogen finale

Dani winnaar elfde seizoen The Voice of Holland

26 maart 2021 22:09 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Het elfde seizoen van The voice of Holland zit erop en Dani mag zich de winnaar noemen. In een twee uur durende live finale kwam de pupil van coach Anouk met de winst aan de haal.

Het was een memorabele finale met heel wat uitglijers.

Ali, Jan en Jasper

Zowel de coaches als de finalisten zakten door het ijs. De eerste die blunderde was Ali B toen hij in een duet met zijn kandidaat Nienke de tekst vergat en besloot freestyle te rappen. Later ging het duet tussen Jan Smit en Jasper finaal de mist in toen zowel coach als finalist de noten van More than words niet haalden.

Exit Jasper en Nienke

Na de eerste stemronde vielen twee finalisten af. Ali B zag 'zijn' Nienke naar huis gestuurd worden en ook Jan Smit stond ineens met lege handen. Hij stelde zijn kandidaat Jasper gerust: meer konden ze er niet van maken.

Dani versus Sem

In de slotfase van de finale gingen de lijnen weer open en mochten Dani en Sem hun nieuwe singles ten gehore brengen. Dani koos voor het gevoelige Magical powers, Sem waagde zich zonder gitaar aan een zware liefdesballad. Nadat de stemmen geteld waren, kwam Dani als winnaar uit de bus. Omdat coach Anouk vanwege corona niet zelf in de studio haar winnaar kon feliciteren, deed Waylon het maar. 

En daarmee kwam een lang seizoen tot zijn einde. Anouk heeft van de huidige lichting coaches de meeste winnaars voortgebracht. Dankzij Dani staat haar teller op vier. Naast de titel wint Dani ook nog eens 50.000 euro. 

Meer over