'Hoe dan?'

Verbijstering bij Voice-kijkers over finaleplaats Jasper

19 maart 2021 22:36 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4

De finalisten van The Voice of Holland zijn bekend. Maar veel twitterende kijkers én de coaches begrijpen weinig van de samenstelling.

Niet alleen vinden kijkers het wel erg toevallig dat alle coaches elk één talent in de finale hebben: voor team Waylon komt Sem uit, Dani vertegenwoordigt Anouk en Ali B zet Nienke in, juist het feit dat Jan Smits protegé Jasper door is kan er bij zowel de kijker als de coaches niet in. 

Ali B

Jasper bleek de laatste finalist die door Chantal Janzen en Martijn Krabbé werd onthuld. Zijn finaleplek ging ten koste van Lucas, een lid van team Anouk. De jongen werd opgevangen door coach Ali B die hem luid en duidelijk toevertrouwde: “Als wij het voor het zeggen hadden, was dit nooit gebeurd.” Verwijzend naar dat de kijker alles beslist dit seizoen via televoting.

Onterecht

Televoting lijkt Jasper telkens te redden. Hij zorgt al sinds de start van de liveshows voor ophef. Van nervositeit tot stemproblemen, een fikse valpartij met verwondingen en ditmaal blijkt zijn hele gezin coronapositief te zijn. Niets blijft de zanger bespaard, maar het lijkt hem alleen maar populairder te maken bij de stemmende kijkers. Ze hebben de underdog omarmd, tot verbazing van tweetende Voice-fans.

Maar alle kritiek krijgt de lach niet van het gezicht van coach Jan Smit.

Meer over