"Spannend om met kinderen te gaan werken"

Anouk vervangt Douwe Bob bij Voice Kids

21 april 2018 09:04 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland/William Rutten
Douwe Bob vertrekt bij The voice kids. Na één seizoen als coach doet de Amsterdamse zanger tijdelijk een stapje terug. Zijn stoel wordt warmgehouden door een ervaren nieuwkomer: Anouk.

De wissel werd bekend gemaakt in de finale van het zevende seizoen van de talentenjacht. Douwe Bob gaf aan zijn werk voor The voice kids niet meer te kunnen combineren met zijn eigen muziek.

Erebaan

Wel merkte hij op enorm genoten te hebben van zijn seizoen in de draaiende stoelen: "Ik vond het zijn van coach afgelopen jaar echt een cadeautje. De kinderen zijn zo vertederend en zingen ontzettend goed. Ik ben een aantal keer vol in mijn hart geraakt. Als er tijd voor is, hoop ik weer terug te keren als coach, want dit is echt een erebaan."

Afwisseling

Anouk maakt de overstap van de 'volwassen' Voice naar de kindervariant en doet dat met veel plezier: "Ik heb zelf zes kinderen. Het is toch wel spannend om nu met kinderen te gaan werken, na al die jaren bij de 'grote mensen-Voice'. Komend seizoen doe ik beiden, dat is een leuke afwisseling."

Spanning

Met de komst van Anouk bestaat de jury van The voice kids volgend jaar naast de Haagse rockdiva uit Ali B, Ilse de Lange en Marco Borsato. In het verleden boterde het niet zo lekker tussen Anouk en Marco, zo spraken ze achter de schermen niet met elkaar. Ook maakte Anouk er nooit een geheim van niet de grootste fan van Ilse de Lange te zijn. Ze gooide haar CD al eens in de prullenbak en noemde de Twentse countryzangeres in een beschonken bui "een vrouw zonder personality". 

Meer over