Arjen Lubach heeft al 20.000 steunbetuigingen voor farao-actie

Het burgerinitiatief dat Arjen Lubach gisteren lanceerde, is een daverend succes. Al 20.000 mensen gaven aan dat ze Arjen graag Farao der Nederlanden maken.

Binnen een halve dag ondertekenden al meer dan 20.000 mensen het burgerinitiatief op www.faraodernederlanden.nl, dat gisteren werd gelanceerd in Zondag Met Lubach. Presentator Arjen Lubach, die zijn Twitter-account voor de gelegenheid heeft omgedoopt tot Farao Arjen Henrik I, meldde het nieuws in deze tweet:


Burgerinitiatief

Met zijn farao-actie uit Arjen kritiek op de monarchie. Hij vindt het onzinnig dat Nederland geregeerd wordt door een koningshuis omdat een willekeurige man zichzelf ooit uitriep tot koning. Daarom stelt de presentator voor om zichzelf ook zomaar te erkennen als farao.

Op de helft

Om het burgerinitiatief besproken te laten worden in de Tweede Kamer, moeten 40.000 mensen aangeven achter het plan te staan. Arjen is met die 20.000 steunbetuigingen nu dus al op de helft! Van radiozender 3FM kreeg hij alvast een pen om het initiatief te ondertekenen:

 

Lees ook:
Arjen Lubach voert actie tegen koningshuis: 'Ik word farao'.

Meer over:

Reageren