Arjen Lubach in actie tegen koningshuis: 'Ik word farao'

Arjen Lubach heeft een burgerinitiatief gelanceerd. Hij wil graag farao der Nederlanden worden omdat Nederland daar recht op heeft.

Arjen Lubach liet in zijn programma Zondag met Lubach weten het nogal onzinnig te vinden dat Nederland geregeerd wordt door een koningshuis omdat een willekeurige man zichzelf ooit uitriep tot koning. „Deze week is het precies tweehonderd jaar geleden dat Willem Frederik zichzelf uitriep tot koning Willem I”.

En daar kan Arjen overheen. „Dit is een mooi moment om Nederland te geven waar het recht op heeft, namelijk een farao. Ik offer me nu op en heb zoiets van 'jee, waar begin ik aan'. Maar ik voel dat het een goed moment is en dat mensen erop zitten te wachten.”

Faraodernederlanden.nl

Op de website faraodernederlanden.nl kunnen mensen die wel iets voelen voor een farao hun steun betuigen. Als meer dan 40.000 mensen dat doen, dan is de Tweede Kamer verplicht het verzoek inhoudelijk te behandelen. En daar verkneukelt Arjen zich nu al over, zo liet hij vanochtend bij Giel weten. „Dan kom ik opdagen in een zwart faraopak.”

22 oktober

Lubach heeft nog niet veel plannen voor als hij farao wordt, maar wel eentje. Hij wil 22 oktober graag uitroepen tot nationale feestdag omdat dat zijn verjaardag is. De ministeriele verantwoordelijkheid van de farao, ligt trouwens niet bij de premier, zoals bij het koningshuis het geval is, maar bij Sven Kockelmann.

Update:
In een halve dag heeft Arjen Lubach al 20.000 steunbetuigingen voor zijn burgerinitiatief.

Lees ook:
Vorig seizoen baarde Arjen Lubach al opzien met een spectaculaire drone-actie.

 

Meer over:

Reageren