Datum onbekend

Arjen Lubach stopt met satirische Zondag met Lubach

19 Augustus 2020 08:12 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Arjen Lubach trekt de stekker uit zijn satirische nieuwsprogramma Zondag met Lubach op NPO 3. De presentator schrijft dat in zijn boek Stoorzender.

Arjen geeft daarbij niet aan wanneer we voor de laatste keer kunnen genieten van zijn humor en scherpzinnige opmerkingen, die meerdere keren viraal gingen. De reden voor zijn besluit deelt de 40-jarige Groninger wel.

Grenzen

"Ik denk dat de huidige vorm, dat ene half uur per week waarin naast een paar actualiteiten één groot thema centraal staat, tegen zijn grenzen aan loopt", schrijft Lubach. "Niet omdat we het niet meer zouden kunnen, maar omdat alles wat je in die vorm (man in pak achter desk doet nieuwslezer na en windt zich op met grapjes) brengt, hetzelfde gewicht krijgt."

Twaalfde seizoen

Daaraan voegt Lubach toe dat hij op het hoogtepunt wil stoppen. Zondag met Lubach ging in 2014 van start en drie jaar later had het programma al de Gouden Televizier-Ring te pakken. Het twaalfde seizoen, met weer tien afleveringen, begint halverwege volgende maand. Of dat ook het laatste seizoen is, is nog niet duidelijk.

Meer over