Art Rooijakkers presenteert Het Beste Brein van Nederland

10 januari 2016 09:40 | amusement | Door Televizier

© Sam Nijssen

Art Rooijakkers wordt quizmaster. De presentator wordt het gezicht van de nieuwe AVROTROS spelshow Het Beste Brein van Nederland. 

Eind december kondigde de omroep aan te werken aan de gloednieuwe kennisquiz

Iedereen kan meedoen

In een promofilmpje benadrukt Art dat iedereen mee kan doen. "Het beste brein" hangt niet af van een lange studie, het draait vooral om gevoel voor taal, logica en ruimtelijk inzicht ook om sociale en muzikale intelligentie én geheugen. 

Oog voor detail

Ter verduidelijking gaf Rooijakkers een voorbeeldje van een mogelijke vraag. Hij liet vier bakken met verschillende soorten gesorteerde groenten en fruit zien met de opgave goed te onthouden hoe alles er bij lag. Daarna draaide hij de camera weg om na zo'n tien seconden weer bij de bakken terug te komen met de vraag wat er anders was. Oplettende kijkers hadden niet alleen de verwisselde vruchten gespot, maar ook dat Art inmiddels van shirt was gewisseld.

Zaterdagavondshow

Wie dit had gespot was volgens Art bijzonder geschikt als kandiaat. Het spelprogramma wordt binnenkort verwacht op de zaterdagavond. Mede dankzij Het Beste Brein én Wie Is De Mol? is Art dit seizoen een onvermijdelijke waarde op de zaterdag van NPO 1.

Meedoen? Opgeven kan via DEZE link.

Meer over