Statement

Astrid Joosten: ‘ik hoef mezelf niet te verkopen via spelletjes’

11 november 2021 14:21 | amusement | Door Merlin Everts

© Annemieke van der Togt

Astrid Joosten wijst alle uitnodigen, wat betreft tv-quizzen of spelletjes, altijd af. Ze hoeft zich op die manier als bekende Nederlander niet te verkopen, laat ze weten in een interview met tijdschrift Nouveau.

 

De presentatrice, die zelf de kennisquiz 2 voor 12 presenteert, vervolgt haar statement met: "Ik wil beoordeeld worden op mijn vak en niet op hoe ik mezelf exploiteer als bekende Nederlander." Dat Astrid daardoor voor buitenstaanders afstandelijk over kan komen, verbaast haar niets: “ik hoor het vaak. Maar ik vind dat helemaal niet erg. In mijn inner circle zullen ze me eerder warm noemen en nooit afstandelijk." Gelukkig is haar warme kant ook vaak op tv zien. 

2 voor 12

Ze geeft ook in het interview aan, na veertig jaar, nog niet klaar te zijn met de televisiewereld: "Ik wil vooral de best mogelijke versie van me­zelf worden. Dit vak blijft interessant zo lang je je blijft ontwikke­len. Als je alleen een ijdel poppetje bent, moet je wegwezen."

{/ literal}

Meer over

{include file='banner/banner.tpl' banner='artikeldetail_outstream'}
{if $televizier_artikeldetail_rechts2_mobile}   {include file='banner/banner.tpl' banner='artikeldetail_rechts2_mobile'} {/if}
{if $televizier_artikeldetail_bottom} {include file='banner/banner.tpl' banner='artikeldetail_bottom'} {else} {include file='banner/banner.tpl' banner='algemeen_bottom'} {/if}
{literal}