'Overweldigd'

Irma Sluis kan niet wennen aan bekendheid

11 november 2021 10:54 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
Dankzij haar optredens bij de corona persconferenties werd Irma Sluis vorig jaar een nationale bekendheid. Ruim anderhalf jaar later is de gebarentolk daar nog steeds niet blij mee.

Bij hoge uitzondering schoof Sluis woensdag aan bij M, de gebarentolk heeft namelijk met zichzelf afgesproken media zoveel mogelijk af te slaan.

Hands up

De vijftigjarige Irma heeft daar een simpele reden voor: "Ik ben tolk en dat wil ik blijven. Ik ga niet in een spelshow zitten of aan een tafel praten. Maar misschien als ik er wat nuttigs mee kan doen, dan wel." In dit geval schoof ze aan om het nieuwe KRO-NCRV jeugdprogramma Hands up te promoten.

Bekendheid

Sluis is eerlijk over haar tv-ambities: "k wilde geen presentator zijn en ook geen jurylid en dus hebben we gezocht naar een vorm waar ik me wel in kan vinden. En als ik het dan met mijn bekendheid voor elkaar kan krijgen dat er zo'n programma op de buis komt, dan wil ik daar wel aan meewerken."

Hamsteren

Irma vindt het nog altijd gek dat ze op straat wordt aangesproken, ook al gebeurt het nog dagelijks. Ze dankt haar bekendheid onder meer aan de opvallende wijze waarop ze de term 'hamsteren' uitbeeldde. Aan tafel bij zei ze daar het volgende over.

Hands up is vanaf zaterdag 13 november te zien om 18.30 uur op NPO 3.

Meer over