'Geen corona!'

Irma Sluis reageert op hoestbui tijdens persconferentie

29 september 2020 16:21 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
Daags na haar hoestaanval tijdens de corona persconferentie reageert gebarentolk Irma Sluis publiekelijk op de ontstane ophef.

Irma tolkte maandagavond tijdens de ingelaste persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge toen ze herhaaldelijk moest hoesten. Online ontstond ophef: zou 's langs meest geliefde gebarentolk het gevreesde virus onder de leden hebben?

Steekje

De bezorgdheid nam zelfs zulke grote vormen aan dat de doorgaans mediaschuwe Sluis besloot een statement af te geven aan RTL Boulevard. Ze noemt de ontstane ophef heel naar en ontkent corona te hebben. Ze werd vlak voor aanvang van de persconferentie overvallen door een onbedwingbaar steekje in de keel. Ze had geen andere keus dan hoesten in haar hand en doorgaan met haar werk, anders zou ze hopeloos achter zijn gaan lopen met het tolken van de coronamaatregelen. 

Coronatest

Irma weet zeker dat ze coronavrij is omdat de 49-jarige tolk onlangs nog getest is nadat haar gezin verkoudheidsklachten kreeg: "Mijn zoon en iedereen in ons gezin is onlangs verkouden geweest. Ik heb een corona-test gedaan en die was negatief."

Meer over