Plek maken

Astrid Joosten wil in presentatieteam Op1

24 juni 2020 11:43 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Peter R. den Boef
Astrid Joosten hoopt dat ze op korte termijn gevraagd wordt voor Op1. De 62-jarige presentatrice wil namelijk deel uitmaken van het presentatieteam van de talkshow.

“Wat niet is, kan nog komen. Ik wil wel”, zegt Astrid in gesprek met Veronica Magazine. De Kanniewaarzijn-presentatrice is daarnaast momenteel in gesprek met BNNVARA over een interviewprogramma. "We zijn bezig met het juiste idee en de juiste vorm. Maar ik wil dat graag weer doen; ik wil weer eens de diepte in."

Waagstuk

Joosten, die naast Kanniewaarzijn ook het gezicht is van 2 voor 12 en vooral bekendheid verwierf met haar werk voor de VARA, heeft Op1 na een twijfelachtige start nu toch in haar hart gesloten. "Ik had het gevoel dat ze een openbare screentest moesten doen en vervolgens zouden ze de zwakken af laten vallen en de sterken over laten blijven. Ik vond dat nogal een waagstuk. Nu blijkt het best wel een succesvolle opzet te zijn en denk ik: als er iemand weggaat, dan zie ik mezelf daar wel zitten." 

Op1 is iedere werkdag om 22.10 uur te zien op NPO1. Vooralsnog is het programma ook in het weekend te zien, maar dat stopt over pakweg twee weken.

Meer over