Einde Ekiz

Talkshow Op1 terug naar vijf afleveringen per week

22 mei 2020 09:36 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
Het rommelt achter de schermen bij Op1. De NPO brengt het aantal afleveringen terug van zeven naar vijf per week en dat gaat presentatieduo's de kop kosten.

RTL Boulevard kon op Hemelvaartsdag melden dat de weekendedities van het praatprogramma definitief stoppen tijdens de zomermaanden. 

Fidan & Jeroen

Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat er geen plek meer is voor Fidan Ekiz die de zondagen voor haar rekening neemt met Jeroen Pauw. Haar toekomst was sowieso al onzeker nadat Pauw aankondigde eind juni te stoppen met de talkshow. De NPO kan nog niet bevestigen of Fidan een nieuwe partner krijgt.

VPRO bij Op1

Een andere wijziging bij Op1 is de toevoeging van de VPRO aan de omroepenpoule die het programma maken. Boulevard meende al te weten dat de VPRO als nieuw duo Nadia Moussaid en Thomas Erdbrink inbrengt en de vrijdag zou krijgen. Daar zitten momenteel Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand voor BNNVVARA.

BNNVARA krimpt in

Het lijkt er dus op dat BNNVARA hard geraakt wordt door de wijzigingen. Momenteel verzorgt de omroep drie van de zeven Op1 afleveringen per week. Met het verlies van de weekenden zijn dat er nog twee en als de VPRO daadwerkelijk mee gaat doen is er nog maar ruimte voor één koppel van de fusieomroep. Dan is de vraag of BNNVARA kiest voor Hugo en Sophie of toch de voorkeur geeft aan het maandagduo Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven.

Meer over