Met Francis van Broekhuizen in de jury

Astrid Kersseboom meldt zich als opvolger Philip Freriks bij De Slimste Mens

30 Augustus 2020 09:04 | amusement | Door Jef Willemsen

© NOS/Stefan Heijendaal
Slimste mens-winnares Astrid Kersseboom is inmiddels zo verzot geraakt op de kennisquiz dat ze 't in de toekomst best wel zou willen presenteren. 

De nieuwslezeres deed haar subtiele open sollicitatie in een interview met Nu.nl. 

Hartstikke leuk

Astrid blikte terug op haar succesvolle deelname en de zenuwen die ze vooraf had: "Toen ik voor het eerst naar de studio reed, dacht ik ook: 'Oh mijn God, waarom wilde ik dit?' Je kunt hartstikke af gaan. Maar dat gebeurt heus niet zo snel. Als je er eenmaal zit, weet je altijd meer dan je denkt. Het is echt hartstikke leuk om mee te doen. En mensen vinden het leuk dat ze je op een andere manier zien. In mijn geval is dat misschien ook wat logischer, omdat het journaal geen plek is waar je even lekker uitgebreid gaat lachen of vrolijke verhalen vertelt."

Opvolging

Kersseboom is vol lof voor de wijze waarop Philip Freriks en Maarten van Rossem De slimste mens maken: "Petje af ook, er worden drie uitzendingen per dag opgenomen. Dat is echt zwaar." De nieuwslezeres ziet zich ook wel op de plek van voormalig anchorman Freriks: "Stel nou dat Philip en Maarten zeggen: 'Het is wel genoeg geweest.' Zet Francis van Broekhuizen dan in de stoel van Maarten en mij op de plek van Philip. Al denk ik dat dat moment nog lang niet gekomen is, want de mannen hebben er nog steeds ontzettend veel zin in en doen het fantastisch."

Ambitie

Sowieso heeft Astrid door haar optreden bij De slimste mens de smaak te pakken gekregen en staat open voor andere programma's: "Verlangen is een groot woord, maar als iemand met een leuk idee komt: kom maar op". 

Meer over