"Niet mijn ding"

Jort Kelder bedankte voor Ivo Niehe-achtige interviewshow

4 november 2020 14:30 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Elvin Boer
AVROTROS meende dat Jort Kelder de uitgelezen persoon was voor een nieuw interviewprogramma waarin hij de wereld rondreist voor interviews met prominenten. Kelder dacht er anders over.

De 56-jarige presentator zag het echter niet zitten om figuurlijk in de voetsporen van Niehe te treden. “‘Kun jij niet de nieuwe Ivo Niehe worden?’ Nou, sorry Ivo als je luistert… Maar in de zin van: ‘Kun jij niet allemaal beroemde mensen dan gaan ontmoeten overal?’ Dat moeten we niet doen”, zegt Jort in Een podcast over media, gepresenteerd door Alexander Klöpping (foto rechts) en Ernst-Jan Pfauth.

Ivo Niehe-achtig programma 

Jort heeft niet daadwerkelijk gehoord dat AVROTROS bezig is om Ivo met pensioen te sturen. “Het werd niet letterlijk gezegd van: ‘Wil jij Ivo Niehe worden?’, want hij is er nog steeds, maar een Ivo Niehe-achtig programma, waarbij je bijvoorbeeld Elon Musk gaat ontmoeten en dan ga je blowen met Elon Musk, want dat is lachen.”

Geschiedenis

Jort stelt geen behoefte te hebben aan het ontmoeten van bekenden en daar dan een praatje mee te houden. Hij wil liever wat anders doen en ziet Lucy Worsley als een voorbeeld. “Als ik een journalistieke ambitie heb, dan is het dat ik uiteindelijk een verteller wordt van economische geschiedenis en geschiedenis. Zij heeft veel prijzen gewonnen en die kan op geheel eigen stijl – of het nou een reportage is over Oxford Cambridge of over de tsaren – geweldig presenteren.”

Meer over