Nu te luisteren

WIDM-podcast: 'De dansopdracht ging eerst mis'

6 januari 2019 16:30 | amusement | Door Faye Heijnis

© Screenshot AVROTROS

Wie is de Mol?-fans opgelet: het razend populaire spelprogramma heeft dit jaar voor het eerst ook een podcast. Die was zondag voor het eerst te beluisteren - met leuke onthullingen.

In de WIDM-podcast, gepresenteerd door Radio 2-dj en oud-deelneemster Annemieke Schollaardt, wordt tot en met de finale exclusief materiaal gedeeld. Zo wordt er met geluidsfragmenten teruggeblikt op de aflevering en zijn afvallende kandidaten én makers te gast.

Rick McCullough 

Aangezien er in de eerste aflevering geen afvaller was, waren vandaag Wie is de Mol?-presentator Rik van de Westelaken - die de komende weken wel vaker aan zal schuiven - en -regisseur Rick McCullough aan het woord. Om nu niet als deelnemer maar als presentator tegenover de tien deelnemers te zitten, vond Rik net zo zenuwslopend. "Ik wist ineens weer hoe het was. Ik zag al die koppen zo strak gespannen. Ik werd er plaatsvervangend zenuwachtig van." 

Dansopdracht ging eerst mis

De dansopdracht leverde de nodige hilariteit op, maar verrassend genoeg vonden álle deelnemers hun juiste danspartner terug. Dat was tijdens de repetities, toen de makers van het programma de opdracht zelf probeerden uit te voeren wel anders, vertelt presentator Rik. "Ik weet niet of ik in staat was geweest om deze vraag goed te beantwoorden. We hebben 'm getest. Mijn lieve collega's hebben allemaal een dansje gedaan en moesten daarna aanwijzen met wie ze gedanst hadden. Dat ging niet altijd even goed. En plein public sta je te dansen. (...) Je bent je enorm aan het generen en om je heen aan het kijken, want je weet nog niet waar je op moet letten. Wat de kandidaten grappig genoeg helemaal goed hadden, ging bij mijn collega's niet goed." 

Allereerste WIDM was 'hel'

Regisseur Rick noemt het eerste seizoen van Wie is de Mol? ooit, toen Angela Groothuizen het nog presenteerde en de deelnemers onbekenden waren, een 'hel'. "We wisten niet wat we aan het doen waren. (...) Het was een grote ellende. Voorbereiding was slecht, productie was slecht, opnames waren slecht. Het was een vechtpartij om dit allemaal voor elkaar te krijgen." 

Fouten 

Anno 2019 is het een geoliede machine. Maar en óf er toch nog vaak iets misgaat tijdens de opnames van Wie is de Mol?, geeft zelfbenoemde controlfreak Rick toe. Vaak genoeg heeft het productieteam op het laatste moment met een nieuwe opdracht moeten komen. "Hopelijk valt het nooit zo op." In Wie is de Mol? 2016 was er bijvoorbeeld een opdracht met een bodycam in een hotel, maar eigenlijk moest dat een opdracht in een onderzeeër zijn - die dus helaas niet door kon gaan. 

WIDM-podcast luisteren

Je kunt de podcast, met geweldige Mol-feitjes als deze, iedere zondag rond 16.00 uur hier beluisteren. Ook kun je vragen over Wie is de Mol? en aan de afvallende deelnemers insturen via annemieke@radio2.nl

Meer over