75 jaar

Barrie Stevens is nooit te oud om te dansen

7 september 2019 08:30 | amusement | Door Carlijn Schepers

© RTL
Hij kwam vanuit Engeland hierheen als danser en was jurylid in de Soundmixshow. Nu schittert de 75-jarige Barrie Stevens in Dancing with the stars. ‘Ik ga vechten om de eindstreep te halen.’

U bent op een bijzondere manier uitgenodigd voor het programma. Hoe ging dat?

“Chantal Janzen en Olcay Gulsen hebben een soort complotje gesmeed om mij te laten meedoen. Vervolgens deed Chantal live in RTL Boulevard een oproep aan mij. Dat ze het zo leuk zou vinden als ik deelnemer werd in Dancing with the stars, waarin bekende Nederlanders ballroomdansen met een professional. Ik dacht: oh jee!”

U kon er eigenlijk niet meer onderuit?

Lachend: “Bijna niet. Ik kwam Chantal later nog tegen, dus ik grapte tegen haar: ‘Je wordt bedankt hè!’ Maar ik moest er wel even over nadenken, hoor. Ik ben natuurlijk geen dertig meer. En het is wel topsport, dus best intens voor iemand van 75, zelfs met danservaring. Toch besloot ik mee te doen. Ik wil een inspiratie zijn voor mensen van mijn leeftijd. Je bent nooit te oud.”

Hoe heeft u zich voorbereid?

“Ik ben maanden geleden al begonnen met drie keer per week sporten. Ik vond dat ik veel fitter moest worden. Ook ben ik acht kilo afgevallen. Dat heeft me enorm geholpen. En nu de repetities zijn begonnen zorg ik voor voldoende rust tussendoor. En ik krijg veel massages, om mijn spieren liefde te geven in ruil voor het harde werken. Het is best een behoorlijke onderneming op mijn leeftijd. Ik ben veel sneller moe dan vroeger en ik heb meer pijn. Soms wil mijn geest wel, maar mijn lichaam niet. Dat is heel confronterend. Maar het is vooral erg leuk. De liefde voor dansen die ik als kind al had is weer helemaal terug.” 

Wat vindt u van uw danspartner?

“Janneke Vermeulen is geweldig. Ze is ervaren, enthousiast en enorm inspirerend. We kunnen lachen, maar ze is ook heel streng. Als ik een ander pasje wil doen dan de bedoeling is, dan houdt ze me strak. Bovendien voelt ze aan wanneer ik te moe word. Dat is erg fijn.”

Hoe schat u uw kansen in?

“Geen idee of ik de eindstreep haal, maar ik ga er zeker voor vechten. De andere kandidaten denken wel dat ik een streepje voor heb door mijn danservaring. Maar ik heb vooral jazz, show en musical gedaan, geen ballroom. Dat heeft een paar zeer gedisciplineerde regels, bijvoorbeeld wat betreft je houding. Dus ik leer veel nieuwe dingen.” 

Wat staat er hierna op uw programma?

“Mijn eigen theatershow, vol zang en dans! Het heet The show must go on en gaat over mijn levensverhaal vanaf het moment dat ik op mijn zeventiende naar dit land kwam. Dat kwam, net als mijn rol in GTST, op mijn pad na mijn deelname aan het tv-programma Beter laat dan nooit. Meestal ben je klaar als je 75 bent, maar ik voel me soms weer een aanstormend talent. Daar geniet ik enorm van.”

Dancing with the stars, zie je vanaf zaterdag 7 september wekelijks om 20.00 uur op RTL 4

Meer over