Vrees voor snelrechters...

Beau heeft slapeloze nachten voor start talkshow

Beau van Erven Dorens (48) heeft slapeloze nachten over de start van zijn nieuwe personality talkshow, zo geeft hij toe aan RTL Boulevard.

Beau voelt de druk zich te bewijzen, maar vreest het oordeel van de kijkers die tegenwoordig al na één aflevering een definitieve beslissing hebben genomen.

Mislukken

En dat terwijl Van Erven Dorens met Beau juist een eenvoudige, eerlijke en lichtvoetige talkshow wil neerzetten. Maar dat laatste lijkt bij voorbaat al mislukt: "Die lichtvoetigheid is er nu al totaal vanaf. We zitten met z'n allen in een bijenkorf, met gasten die naar Jinek of EenVandaag gaan in plaats van naar ons. Dat begrijp ik ook, ik moet eerst maar eens wat laten zien.De eerste weken zal het sowieso niet lukken, dan gaan mensen toch liever bij Matthijs zitten of bij Jinek. Ik wil helemaal niet in die race. Het moet over meer gaan dan wie de gast van de dag heeft. Als we alleen maar daarop afgaan, dan gaat het mislukken."

Slapeloze nachten

Een week voorafgaand aan de show wordt Van Erven Dorens opgeslokt door gepieker: "Misschien dat ik morgen alles weer heel rooskleurig zie, maar nu zit ik er even doorheen. Ik heb de hele nacht liggen piekeren. Het vergt behoorlijk wat doorzettingsvermogen om de show overeind te trekken.", zo vertelde hij een week voor aanvang. 

Gevaarlijk gedrocht

Beau noemt de talkshow een "gevaarlijk gedrocht" dat lastig te vatten valt: "Iedereen die eraan meewerkt heeft er zijn eigen theorieën over. Het lijkt ondoenlijk om af te stappen van het standaard talkshowconcept, het is er niet uit te slaan. Het gaat vanzelf, ik heb er haast geen invloed op. Dat moet veranderen, anders wordt het een kleurloos compromis." Toch probeert Beau te vernieuwen, bijvoorbeeld door geen tafel te hebben waar alle gasten aan zitten."

Geen nieuwe Jinek

Beau wil vooral bij zichzelf blijven:"Een tafel met mensen die serieus naar elkaar zitten te kijken heb je overal al, ik wil wat anders doen. Ik hoef niet nog een Jinek te maken, er is al een Jinek." Daarom kiest Beau voor een Amerikaans ogende setting die nog het meest doet denken aan de Late Show van David Letterman: een bureau met twee stoelen voor gasten om goede gesprekken mee te kunnen voeren. 

Fouten gemaakt

Dat alle ogen op hem gericht zijn doet wat met Beau: "Mensen hebben weinig tijd, het zijn allemaal snelrechters. Als ze het niks vinden, ben ik de sjaak. Uiteindelijk draagt het programma mijn naam. Of die kritiek me nog iets doet? Ja, natuurlijk. Ik voel die druk wel, daar wil ik niet over liegen. Het feit dat ik weet hoe ik moet omgaan met mislukkingen, zegt niet dat ik erboven sta. Dit is een soort wedstrijd, en die wedstrijd kan behoorlijk heftig zijn."

Beau is vanaf maandag 2 september om 22.30 uur te zien bij RTL 4.

Meer over:

Reageren