Janssen-prik

Beau van Erven Dorens laat zich live op televisie vaccineren

4 juni 2021 08:52 | amusement | Door Demi Schoenmakers

© William Rutten
Beau van Erven Dorens (50) heeft donderdagavond in zijn talkshow zijn coronavaccinatie gekregen. Ernst Kuipers (61), voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, gaf hem live in de studio de prik.

Beau komt uit 1970 en werd gevaccineerd met het Janssen-vaccin. Hij heeft dus maar één prik nodig. Ruim 800.000 mensen waren getuige van de live vaccinatie. 

Een eer

Beau vertelde in de uitzending dat hij dit live op televisie doet om zo het goede voorbeeld te geven. Eind mei was zijn geboortejaar aan de beurt en daarom vroeg hij de GGD langs te komen in de studio. Ernst Kuipers is regelmatig te gast in de talkshow en dus was het cirkeltje rond. Beau: "Ik vind het een eer om door jou geprikt te worden."

Zijn overhemd werd opgestroopt en het mondkapje ging op. Ernst gaf duidelijk aan dat ze de regels volgden. Zo zou de rest van de ampul niet in de prullenbak belanden, maar zou het hele flesje opgeprikt worden. “Beau, we hebben afgesproken als je morgen onwel zou zijn van het vaccin, dat ik dan het programma mag presenteren”, grapte Ernst terwijl hij het vaccin gaf. “Dat zou toch zo’n stunt zijn", reageerde Beau. 

Een prik van vreugde

Vlak na de vaccinatie ging de presentator met twee van zijn gasten naar buiten. Hij moest namelijk vijftien minuten rustig aan doen. "Ik voel dat er een prik in mijn arm is gezet", legde hij uit. "Een prik van vreugde. Straks kan ik weer vrijelijk naar buiten lopen, knuffelen met mijn vader en mijn moeder. Voor mij is het een zegen.”

Meningen zijn verdeeld

De kijkers waren verdeeld over de live vaccinatie. Sommigen vonden dat hij zo inderdaad het goede voorbeeld geeft, maar anderen kregen het gevoel dat Beau echt álles doet voor de kijkers. 

Meer over