Kijkcijfers donderdag 3 juni

De TV van gisteren: Jong Oranje trekt meer kijkers dan I Can See Your Voice

4 juni 2021 08:31 | kijkcijfers | Door Demi Schoenmakers

© RTL

Week na week scoort het populaire programma I can see your voice rond de miljoen kijkers. Dat is deze week niet anders. Maar donderdagavond keken wél meer mensen naar de halve finale van het EK onder 21 op NPO 3. Jong Oranje moest namelijk voetballen tegen Jong Duitsland.

Maar de spelers van Jong Oranje zaten er donderdag flink doorheen na de uitschakeling. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi verloor in Székesfehérvár na een dramatische start met 1-2 van Duitsland.

Het Zeeuwse meisje

In het RTL 4-programma I can see your voice ging het er iets gezelliger aan toe. Deze week was Berget Lewis te gast. Samen met de juryleden en een van haar grootste fans moest ze raden wie er wél kan zingen, en wie niet? Aan het eind van de aflevering moest Berget een duet zingen met de overgebleven kandidaat.

Haar grote fan Marjorie koos uiteindelijk voor het Zeeuwse meisje. Maar de grote vraag was natuurlijk: kan ze het of zingt ze zo vals als een kraai? Marjorie kon gelukkig met een gerust hart ademhalen, want het Zeeuwse meisje, die eigenlijk Naomi van Rie heet, zong fantastisch. Ook de kijkers waren onder de indruk.  

Live vaccinatie

De talkshow Beau profiteerde opnieuw van het succes van I can see your voice. Donderdagavond zagen 809.000 mensen hoe Beau van Erven Dorens door Ernst Kuipers (61), voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, werd gevaccineerd met de Janssen-prik. Maar de meningen van de kijkers over deze live vaccinatie waren nogal verdeeld. 

Talkshow Op1 deed het iets minder met 'slechts' 655.000 kijkers. 

Buitenlandse programma's op NPO 1

De donderdagavond van NPO 1 zat opnieuw vol buitenlandse programma's, die deze week overigens wat minder goed scoorden. De prachtige natuurserie A perfect planet trok prime time 599.000 kijkers. En op de tweede aflevering van The great British bake off stemden 638.000 mensen af. 

Bergafwaarts

De donderdag was ook geen goede dag voor SBS. Hart van Nederland eindigde bovenaan met 503.000 kijkers, gevolgd door 10 voor taal met 403.000 kijkers. Petit Chateau stond op de 23e plaats in de top 25. Maxime en Montana Meiland moesten het met slechts 369.000 kijkers doen en gaan daarmee bergafwaarts. Een paar weken geleden gingen ze namelijk nog van start met 783.000 kijkers. Toch kregen de Meiland-zussen donderdag veel positieve reacties op Twitter. 

Meer over