Bedenker Inspector Morse overleden

22 maart 2017 10:20 | amusement | Door Televizier

© LFI - 2009

De Britse misdaadauteur Colin Dexter is op 86-jarige leeftijd overleden. Dexter werd wereldberoemd door zijn reeks over het personage Inspector Morse en de gelijknamige tv-serie.

De Britse misdaadauteur Colin Dexter is op 86-jarige leeftijd overleden. Dexter werd wereldberoemd door zijn reeks over het personage Inspector Morse en de gelijknamige tv-serie. Endeavour Morse was werkzaam in de Engelse universiteitsstad Oxford waar verdraaid veel professoren en studenten op verdachte wijze aan hun einde kwamen.

Bier en Wagner

Dexter schreef de Morse-boeken tussen 1975 en 1999 en maakte van Morse een opvallend personage: Chagrijnig, eigenwijs en met een voorliefde voor bier en Wagner. De serie Morse was te zien tussen 1987 en 2000. John Thaw speelde de hoofdrol, hij overleed in 2002.

Lewis

Na Morse schreef Dexter ook een reeks over de rechterhand van Morse, Robbie Lewis. Hij was daarna ook nog adviseur bij de serie Endeavour, over de jonge Morse. Leuk weetje: In de meeste van de 33 afleveringen van Inspector Morse is Colin Dexter à la Alfred Hitchcock te zien in een cameo.

Meer over