NPO en VRT

België en Nederland gaan samen meer tv-programma's maken

12 oktober 2022 09:52 | amusement | Door Irma Tomas

© NPO
De NPO en de VRT uit België gaan intensief samenwerken. De twee publieke omroepen willen samen tv-programma's maken en uitwisselen.

Daarnaast willen ze technologie delen. In Nederlandse spelprogramma's en series waren al vaak Belgen te zien zodat de kosten gedeeld konden worden, maar de samenwerking gaat de komende tijd dus nog veel verder. "We slaan de handen ineen om nog méér publieke omroep te zijn voor al onze kijkers en luisteraars", zo zegt NPO-voorzitter Frederieke Leeflang

_______________________________________________________________________________

Elke dag de beste tv, film en serie-tips direct in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

_______________________________________________________________________________

Vernieuwende dramaseries

Volgens de directeur video van de NPO, Frans Klein, wordt er momenteel al aan verschillende programma's gewerkt met de Belgen. "Denk daarbij aan vernieuwende dramaseries, online producties, maar ook podcasts."

Arcadia

De dramaserie Arcadia is de eerste coproductie tussen VRT en NPO. In die serie is er een tekort aan grondstoffen ontstaan en daarom wordt een puntensysteem geïntroduceerd: de burgerscore. Deze bepaalt wat je kan en mag doen in de maatschappij. Arcadia is in de loop van 2023 in Vlaanderen en Nederland te zien.


Meer over