'Tegen mijn goesting'

Weigering Love shine a Light levert Belgische Songfestivalinzending forse kritiek op

17 mei 2020 11:40 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Een van de hoogtepunten van Eurovision: Shine a Light was het nummer Love shine a light waar alle landen aan meewerkten. Hoewel, België en met name Alex Callier heeft zich de woede van zijn landgenoten op de hals gehaald omdat zij schitterden door afwezigheid.

Alex Callier van Hooverphonic wilde niet tegen zijn zin in meezingen met Love shine a light, omdat hij het geen goed nummer vindt. “Ik doe dit 25 jaar en heb nog nooit iets gedaan tegen mijn goesting. Ik heb mij ingeschreven omdat ik dan zelf de productie en act mocht bepalen”, zei Callier in Gert Late Night.

Verenigd

Op Twitter werd Callier flink onder vuur genomen om zijn ingenomen standpunt en het besluit om niet mee te zingen met alle andere landen die wel hun best deden er een zo verenigd en mooi nummer van te maken. Vanuit ieders huiskamer werd er vol passie meegezongen met het winnende lied uit 1997, maar Callier had daar even geen zin in.

Rotterdam 

Eurovision: Shine a Light trok zaterdagavond in Nederland bijna 2,4 miljoen kijkers. Aan het einde van de show werd bekend dat Rotterdam ook volgend jaar als host optreedt voor het liedjesfestijn.

Meer over