Ashley Wallen naar Amsterdam

Beroemde choreograaf gestrikt voor begin Musical Awards

12 januari 2019 11:03 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Roy Beusker Fotografie
De Australische choreograaf Ashley Wallen verzorgt de openingsdans van de Musical Awards die op 23 januari plaatsvindt. Wallen is komende week in Nederland om de ouverture met de dansers te repeteren.

Wallen werkte samen met grote sterren als de Sugababes, Kylie Minogue en Mariah Carey. Ook deed hij de choreografie van de film The Greatest Showman met Hugh Jackman. In de openingsact van de Musical Awards zal ook een groot stuk van diezelfde film zitten.

Meeste nominaties voor The Addams Family

The Addams Family heeft de meeste nominaties voor de Musical Awards binnengesleept. De voorstelling is voor elf prijzen genomineerd, gevolgd door Selma Ann Louis en Het Pauperparadijs met ieder zes nominaties. The Addams Family maakt onder meer kans in de categorieën beste grote musical, beste vrouwelijke hoofdrol (Pia Douwes), beste mannelijke hoofdrol (Johnny Kraaijkamp) en beste vrouwelijke en mannelijke bijrol.

Achttiende keer

De musicalprijzen worden dit jaar voor de achttiende keer uitgereikt. De primeur was in 2000, destijds nog onder de naam John Kraaijkamp Musical Awards. De uitreiking vindt plaats in het RAI Theater in Amsterdam en wordt 23 januari om 21.15 uur uitgezonden op NPO1.

Meer over